Gebiedsvisie P.C. Hooftstraat


Geplaatst op door Björn Ros

Wanneer je vanaf het winkelcentrum richting de jongerencentra de Loods en de Gooth loopt of langs de dijk wandelt valt direct op dat dit een verrommeld gebied is.
Wat dat betreft is deze visie een logische keuze. Meer groen ,verbetering van wandel- en fietsmogelijkheden, de toegankelijkheid van het centrumparkje en vermindering van parkeerplaatsen zijn voor D66/GroenLinks positieve ontwikkelingen.

Toch hebben wij een aantal zorgpunten. In deze korte bijdrage zullen wij ons beperken tot twee:

Ten eerste missen wij een financiële paragraaf compleet. Zelfs al is het maar een visie, een financiële paragraaf is er altijd weten we na veel doorvragen bij het integraal accomodatieplan. Waar zeggen we nu ja of nee tegen? Hoe is de financiering geregeld voor de reorganisatie op het gebied van Trelleborg. Hoe staat dit tegenover verwachte grondopbrengsten? Er is sinds lange tijd een rij autogarages en er was een vuilstortplaats gevestigd. Hoe zit het met de verontreinigde grond? Een behoorlijk risico. Het hoeft echt niet op de euro nauwkeurig. Maar een indicatie met een bandbreedte lijkt me meer dan logisch.

Tevens is D66/GroenLinks van mening dat er in deze visie te weinig aandacht is gegeven aan de functies die de jongerenorganisaties vervullen. Voor de soos Plexat zal er niet al te veel veranderen. Maar enige visie op de toekomst van Poppodium de Gooth en jongerencentrum de Loods is helaas niet opgenomen. Beide zijn compleet andere organisaties met een eigen identiteit. Maar wat ze gemeen hebben is dat zij in respectievelijk 42 en 7 jaar alle twee een plek veroverd hebben onder Ridderkerkse jongeren. Wat zij daarnaast gemeen hebben is dat het combineren met woningbouw bij voorbaat vragen om problemen is. Er is zelfs sprake van woningbouw boven deze maatschappelijke functies. Het vertrek van Balletschool Violetta uit Ridderkerk door één klagende bewoner, heeft D66/GroenLinks in ieder geval overtuigd dat we hier zeer voorzichtig mee om moeten gaan. Daarom dient D66/GroenLinks een amendement in om de koppeling van de Loods en de Gooth met dit gebied los te laten. Zou het niet mooi zijn om ergens in het centrum deze fantastische organisaties te kunnen huisvesten? Wellicht geldt dat wel voor meer maatschappelijke organisaties.

Geplaatst in de categorie Woon- en Leefomgeving